Ho'oponopono, leven in volmaaktheid

 

Verwonderden dankbaar maak ik de geboorte bekend van mijn tweede schrijf-kind Ho’oponopono, leven in volmaaktheid. In tegenstelling tot mijn eerste schrijf-kind Cirkel van Liefde, de 12 universele Wetten, was het deze keer een stortbevalling. Twee weken geleden wist ik nog niet eens dat er een boekje over Ho’oponopono van mijn hand zou verschijnen! Op 29 januari 2013 kwam mijn uitgeefster met de vraag of ik in 1 à 2 dagen hierover een boekje kon schrijven. En dat in een week dat ik vol afspraken zat. Het was een uitdaging die ik niet wilde laten schieten. Ik gebruik Ho’oponopono namelijk bijna dagelijks. Twee dagen lukte niet, maar drie dagen wel. En kijk eens hoe mooi het kind eruit ziet.

 

Net zo plotseling als dit schrijf-kind werd geboren, kwam Ho’oponopono in mijn leven. Een paar jaar geleden tijdens een vergadering van de radiozender Indigo SoulStation, waar ik bestuurslid van was, liet een medewerker van een uitgeverij een hele doos boeken in vreemde talen achter. Die doos ging met mij mee naar huis en een boek over een oude Hawaïaanse zelfhulpmethode die erg simpel scheen te zijn, trok mijn aandacht. Omdat ik uit ervaring weet dat simpele sjamanistische methoden enorm krachtig zijn, was mijn nieuwsgierigheid direct getrokken. Het boek heet Zero Limits, The Secret of Hawaiian System for Wealth, Health, Peace and More over Ho’oponopono, geschreven door Jo Vitale en dr Ihaleakala Hew Len.

 

Ho’oponopono werd al eeuwen lang op Hawaï gebruikt om (familie)relaties te herstellen. In de vorige eeuw is het gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor zelfhulp. Deze methode wordt in het boekje beschreven. Van oudsher kent Ho’oponopono drie kerngedachten: verantwoordelijkheid voor echt alles in je leven, het wissen van pijnlijke herinneringen brengt je in een staat van volkomen vrijheid en volmaaktheid en als laatste laat het Universum, God, Liefde – hoe je het ook maar noemen wilt – zijn werk doen en dat vraagt om alle verwachtingen los te laten.

 

Zodra ik begreep hoe de zelfhulpmethode werkt, ben ik haar gaan toepassen. En ja, ze is simpel en werkt. Ze bestaat uit de volgende vier zinnetjes:

 

Ik houd van je

Het spijt me dat …..

Vergeef me alsjeblieft

Dank je wel

 

Hiermee neem je verantwoordelijkheid voor dat wat er in je leven gebeurt en je niet leuk vindt. Je gebruikt het symptoom waar je last van hebt, om oude herinneringen die zich als een tape in je hoofd alsmaar afspelen, definitief te verwijderen. Voor de duidelijkheid het is géén symptoombestrijding, het gaat veel dieper. Dankbaarheid en liefde hebben de hoogste trillingen en helpen je bij dit proces. Door deze vier zinnetjes toe te passen op alles en iedereen in je leven kom je steeds dichter bij leven in volmaaktheid.

 

In de vele consulten die ik de afgelopen jaren heb gegeven, heb ik een ontelbaar aantal cliënten geleerd deze vier zinnetjes toe te passen. En nu is de manier waarop ik dat doe voor iedereen toegankelijk geworden in het boekje Ho’oponopono, leven in volmaaktheid. Het is weer zo’n handzaam boekje dat je gemakkelijk in je zak of je tas kunt steken. Het is dus een leuk praktisch hebbeboekje voor jezelf of om een ander cadeau te geven. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het boekje kost € 3,95 exclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via de website van de uitgeefster. Zoals altijd heeft ze er weer een prachtige uitgave van gemaakt. Om het gemakkelijker te maken om de zelfhulpmethode toe te passen, heeft ze ook nog een praktisch werkblok ontworpen. Op haar website www.ho-op.nl  kun je behalve het boekje de andere producten die je kunnen helpen bij Ho’oponopono bekijken.

 

 

Ook maak ik je nog even attent op mijn boekje Cirkel van Liefde, de 12 Universele Wetten. De Universele Wetten helpen je herinneren waar je vandaan komt en wat je werkelijk bent: Liefde. Het is een boekje dat je in je tas kunt stoppen of in je binnenzak, zodat je het altijd bij de hand hebt. Zit je op de trein te wachten of drink je ergens een kopje koffie of thee, dan heb  je het zo bij de hand. Het lezen van die Universele Wetten brengt je weer in contact met je oorsprong. Of het nu gaat om de Wet van Oorzaak en Gevolg, de Wet van Aantrekking of de Wet van Eenheid, met allemaal heb je te maken. Als je bewust vanuit de principes van deze wetten leeft, ben je in staat je gedachten, emoties en daden te beheersen en vanuit Liefde te leven.  En dat is wat ik jou gun. En daarom is het nu te koop. Voor een vriendelijk prijsje. Zodat het voor iedereen binnen handbereik ligt. Zodat je het ook gemakkelijk cadeau kunt geven. Omdat jij die ander ook leven vanuit Liefde gunt. De Cirkel van Liefde is voor slechts € 3,95 (exclusief verzendkosten) te bestellen via de website www.sunshineforthesoul.com.